Ada kesalahan di dalam gadget ini

Rabu, 23 Juli 2014

the hummingbird bakery in cup





karena suka banget dengan banana cake, maka setiap ada resep banana cake pasti deh dicobain, termasuk yang satu ini resep dari mbak Eliza yang aku bikin dalam cup dan tanpa bahan pengembang apapun.

makasih mbak Eliza untuk sharing resepnya, peyuuukk....




berikut aku tuliskan resep dari mbak Eliza yang sudah aku skip penggunaan bahan pengembang dan ginger powdernya.




The Hummingbird Bakery in Cup
 resep asli dari My life, my love, my food dengan modifikasi


ingredients :
270gr soft light brown sugar dwek use 250gr palm sugar)
2 eggs
200gr peeled banana, mashed
280gr all purpose flour
1 tsp ground cinnamon
140gr unsalted butter, melted

how to :
preheat the oven 170 celc degree
mix the egg and sugar with handheld mixer, beat until well incorporated, beat in the mashed bananas.
add the flour, cinnamon to the sugar mixture.Mix it thoroughly untill all the ingredients incorporated. Pour in the melted butter and beat until well mixed
pour the mixture into the prepared muffin tin, bake appx for 1 hour or until firm to the touch and a skewer inserted in the centre comes out clean.





enjoy it ^^ 

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...